Бремен остава под засилени мерки за сигурност след заплаха от ислямистка атака

Германското вътрешно министерство е съобщило, че Германия си остава на прицела на джихадистки терористи

01.03.2015 | 18:00 Редактор: Ирина Георгиева
Бремен остава под засилени мерки за сигурност след заплаха от ислямистка атака

Продължава антиислямистката операция на полицията в северногерманския пристанищен град Бремен във връзка с обявената в града непосредствена заплаха от ислямистка атака, предаде ДПА, цитирайки полицейска говорителка Франка Хедке

"Повишената тревога се запазва." - съобщава Франка Хедке.

Полицейската говорителка добавя, че полицаите работят денонощно, след като на 28 февруари обявиха, че са получили сигнал за предстояща ислямистка атака. По думите й целият град е покрит с мрежа за сигурност, но не разкрива подробности за операцията. 

На 28 февруари вечерта бе обявено за арестуването на няколко души, без да се уточнява броят им, предава БТА. На 1 март става ясно, че те са били двама и че по-късно са освободени, тъй като нямало основания за повдигане на обвинения спрямо тях. Според Хедке полицейската операция продължава и на 1 март на уязвимите места, като бременската синагога.

Германското вътрешно министерство е съобщило за ДПА, че Германия си остава на прицела на джихадистки терористи.

"Тази заплаха за вътрешната сигурност може да се превърне в реалност във всеки един момент под формата на нападение от различен мащаб и интензивност." - каза говорител на министерството. 

/Снимка: Facebook на Bremen.de/