Италиански лекар се излекува от ебола

Фабрицио Пулвиренти започна курса на лечението си в края на ноември

02.01.2015 | 16:23 Редактор: Мариета Иванова
Италиански лекар се излекува от ебола

Италианският лекар Фабрицио Пулвиренти е преминал успешно курс на лечение от вируса ебола и вече е изписан от болницата, съобщава РИА-Новости, позовавайки се на информация на Националния институт за инфекциозни заболявания Lazzaro Spallanzani, където мъжът е бил хоспитализиран и  лекуван от края на ноември. Той се е заразил с вируса в Сиера Леоне, където е работил за италианската хуманитарна организация  Emergency.

Пулвиренти е първият заразен в Африка със смъртоносния вирус италианец. На 25 ноември той е транспортиран в Рим със самолет на италианските ВВС.  Лекарят е лекуван по експериментален метод.

„Можем официално да обявим, че нашият пациент е напълно излекуван”, коментираха по време на пресконференция лекари от Lazzaro Spallanzani.

От своя страна, Пулвиренти е благодарил на всички от института, отбелязвайки, че неговите колеги са направили всичко възможно за оздравяването му.

През 2014 смъртните случаи от вируса ебола достигнаха 7905, по данни на Световната здравна организация. Броят на заразените по цял свят към края на година достигна 20 206 души, отбелязва РИА-Новости.