Пореден случай на стрелба в училище в САЩ

Инцидентът се е случил в закусвалнята в гимназия в град Мерисвил

25.10.2014 | 09:33 Редактор: Ирина Георгиева
Пореден случай на стрелба в училище в САЩ

Пореден случай на стрелба в училище в САЩ. Ученик е открил огън, убивайки най-малко двама и ранявайки седем други преди да се самоубие. Поредицата от смъртоносни инциденти в американските училища заемат централна роля в дебата за законите за притежание на оръжия.

Инцидентът се е случил в закусвалнята в гимназия в град Мерисвил, близо до град Сиатъл, в САЩ, съобщават световните агенции. За момента потвърждаваме, че има двама починали. Ние сме сигурни, че е имало само един стрелец и той е мъртъв”, каза говорителят на полицията.

Свидетели описват нападателя като добър ученик, който е член на футболните отбори на училището. Случката вся паника сред учениците.

"Аз се хранех и чух четири изстрела, и те бяха зад мен. Видях оръжие насочено към масата. Тогава избягах през изхода.”- разказва очевидец.

"Много е трудно, тежко е. Никога не съм преживявала нещо подобно. Много е тежко да станеш свидетел на подобна сцена." - заяви Хейли Саймънс – ученик.

Телевизионни кадри ясно показаха как деца бягат от сградата. Те са били отведени до близката църква с автобус. 

Инцидентите в учебни заведения в САЩ не са рядкост. През 2012 година 20 годишен откри стрелба в училище в Кънектикът и уби 20 деца и шестима възрастни, преди да отнеме живота си. Инцидентът се смята за едни от най-кървавите масови стрелби в историята на САЩ.