Пилотите на Air France стачкуват днес

Отмени са 60% от полетите на превозвача

15.09.2014 | 00:00 Редактор: Ирина Георгиева
Пилотите на Air France стачкуват днес

Пилотите на Air France стачкуват днес, 15 септември, заради плановете на компанията за преструктуриране и намаляване на разходите. Ще бъдат отмени 60% от полетите на превозвача. Стачката ще продължи една седмица и се очаква да коства на компанията между 10 и 15 млн. евро на ден.

Air France публикува подробни препоръки към пътниците за времето на стачката. Компанията предоставя две възможности – или да възстанови парите за закупени билети, или да ги презавери за по-късна дата. Компанията изпълнява около 1000 полета на ден.

Пилотите на Air France се противопоставят на плановете на разрастване на нискобюджетния филиал на компанията Transavia, което пряко ще доведе до съкращаване на заплати в компанията. Освен това те се опасяват от промяна в условията на труд.

Вторият по приходи  авиопревозвач в Европа обяви в началото на месеца мащабна програма, целяща възвръщане на загубените си позиции що се отнася до пазарен дял, в конкуренцията на нискотарифните компании от една страна, и авиогигантите от Близкия изток.