ЕС може да обсъди нови санкции срещу Русия в събота

28.08.2014 | 22:11
ЕС може да обсъди нови санкции срещу Русия в събота

Европа трябва да отговори на явната ескалация на конфликта в Украйна като договори нови санкции срещу Русия на срещата на върха на ЕС през уикенда, съобщиха за Ройтерс двама високопоставени германски депутати, близки до Ангела Меркел.

„Важно е ЕС и Западът да реагират на тази военна ескалация на Путин“, каза Норберт Рьотгер, председател на Комисията по външна политика и член на партията на Меркел, Християндемократически съюз в интервю за Ройтерс.

"Трябва да има нови санкции .. и това ще се обсъжда на срещата, като в идеалния случай ще бъдат незабавно приети“, заяви консерваторът.

Друг член на Християндемократическия съюз, Андреас Шокенхоф също смята, че има нужда от санкции.

„Конфликтът се превърна в необявена война“, каза Шокенхоф. „Ако съобщенията за действия на руските военни в Украйна се потвърдят, трябва да има по-силни санкции срещу Русия“.

Още по темата

Още по темата

Министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски днес заяви, че трябва напълно да се преразгледат отношенията с Русия.

"Санкциите ни могат да подействат само в средносрочен план, а Украйна иска помощ сега. Трябва да реагираме решително, но разумно, защото ни грозят непредвидени последствия", каза Сикорски.

Външният министър на Литва призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност.

Представителят на ген. секретар на ООН Стефан Дюжарик заяви, че международната общност не може да допусне по-знататъшна ескалация на ситуацията, насилие и разрушения в Източна Украйна.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви:

"Сегашната инвация на Русия в Украйна ще донесе повече разходи и последици за Русия".

"Русия е по-изолирана от когато и да било по време на Студената война", заяви още президентът на САЩ.

 

Канадската делегация в НАТО пусна в Туитър упътване за руските войници:

 


коментирай >
Още от Свят
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма