Вероятно бурята е причината за катастрофата на самолета на TransAsia

ATR72 падна на Пескадорските острови на 23 юли

24.07.2014 | 17:14
Вероятно бурята е причината за катастрофата на самолета на TransAsia

Тайванските власти започнаха разследване на 24 юли на катастрофата на самолета на TransAsia, който се разби с 48 души на борда. Очаква се времето да се окаже причина за катастрофата, съобщава Ройтерс.

Самолетът, 70-местен ATR72 се разби на 23 юли вечерта край пистата при опит да кацне на малкия остров Пенгу, западно от Тайван, след преминаването на тайфун по-рано същия ден.

 

Още по темата

Още по темата

На борда на самолета е имало 54 пътници и четирима души екипаж.

Двама загинали са французи, съобщи МВнР от Париж, 10 са били ранени и откарани в болница.

Китай и Тайван поднесоха съболезнованията си на жертвите.

На официалния сайт на авиокомпанията има траурна лента.

"Имаше девет полета по същия маршрут между 14:00 и 19:00 на 23 юли. Само самолетът TransAsia се разби", съобщи Жан Шен, директор на ГВА на Тайван, цитирана от Ройтерс.

"Прогнозата за времето показваше, че всичко е наред за кацане", каза тя, добавяйки, че властите не изключват никоя хипотеза.

И двете черни кутии са открити и властите започнаха проверка.

Говорителят на авиокомпанията, Алисън Као съобщи, че времето би могло да е фактор, който трябва да се отчита, но че TransAsia няма да прави заключения преди края на разследването.

Самолетът излетял от южния тайвански град Каошин за летище Макон на островите Пенгу. Катастрофата е станала при втория опит да кацне по време на гръмотевична буря над Пескадорските острови.

Няма пострадали на земята.