Шампионско посрещане за Алберт Попов

Младият скиор си дойде у нас с два сребърни медала

30.01.2015 | 18:11
Шампионско посрещане за Алберт Попов

Букети, усмивки и позитивизъм – в такава обстановка бяха посрещнати младите ни олимпийци в зимните спортове. Родните таланти се завърнаха участието си в Европейския зимен фестивал в Лихтенщайн и Австрия. Именно там отново блесна най-големият ни талант в ските – Алберт Попов. Българинът спечели два сребърни медала – в дисциплините слалом и гигантски слалом.

"Моите амбиции са още по-големи, дори и сега смятам, че можех да се преборя и за златото в двете дисциплини на Фестивала.", каза Алберт Попов при стъпването си на родна земя.

За Попов няма да има почивка, тъй като ски сезонът е в разгара си. Първото му участие ще е в Боровец, следва Пампорово, а после заминава за САЩ, където ще се състезава в Световния шампионат за мъже.


Междувременно страната ни приключи участието си на Фестивала със старта в смесената щафета на биатлона. Българите в състав София Величкова, Милена Тодорова, Кристиян Стоянов и Християн Георгиев се наредиха 14-ти от 21 стартирали квартета. Официалното закриване на Олимпийския фестивал е тази вечер, а последната група от родната делегация се прибира в събота

.