Джокович на финал в Мелбърн, сърбинът отстрани Вавринка

Australian Open ще има своя нов шампион

30.01.2015 | 17:50
Джокович на финал в Мелбърн, сърбинът отстрани Вавринка

Световният номер 1 Новак Джокович детронира Станислав Вавринка в петсетов трилър на полуфиналите и по този начин взе реванш за поражението си от същия опонент в четвъртфиналите на миналогодишното издание в Мелбърн. Сега Джокович се наложи над швейцареца със 7:6, 3:6, 6:4, 4:6 и 6:0.

Сърбинът на два пъти повеждаше в резултата, но Вавринка успяваше да изравни, докато не се стигна до петия решителен сет, в който Ноле бе безпощаден.

Двубоят бе доста динамичен и оспорван като в началото двамата тенисисти записаха множество непредизвикани грешки от основната линия. Вавринка успя да пробие пръв в мача в осмия гейм, но не можа да затвърди пробива си и веднага допусна рибрейк на нула.

Първият сет влезе в тайбрек като Джокович бе по-агресивният и съответно поведе в резултата. Във втората част непредизвиканите грешки намаляха като в шестия гейм Вавринка получи шанс да пробие. Сърбинът загуби подаването си с единствената си двойна грешка и така швейцарецът изравни резултата. Третият сет отново бе взет от Джокович, но в четвъртия съперникът му се върна в мача и го вкара в пети сет, където след  11-минутна битка, сърбинът се поздрави с крайния успех.  Така, след 3 часа и половина на корта, Ноле си извоюва място на финала.