Легенда на джиу джицу води семинар във Варна

12.07.2014 | 18:57
Легенда на джиу джицу води семинар във Варна

На 12 юли във Варна стартира лагер-семинара по джиу-джицу, воден от едно от светилата в този спорт – Хелсон Грейси, 22г. неподебен национален шампион на Бразилия.

С участието на бойци от цялата страна, както и от други държави, в зала Простор от СК "Спартак" във Варна стартира лагер-семинара по джиу-джицу, воден от грандмайстор Хелсон Грейси (9 дан) – син на големия Хулио Грейси – създателят на така нареченото бразилско джиу-джицу.

Помощник водещ е Кристина Томас – черен колан по бразилско жиу-жицу и главен инструктор в "Relson Gracie Jiu-Jitsu Austin Association" (САЩ).

Семинарът се води на английски език, с превод от Николай Добруджански от клуб "Десант".

Лагерът ще продължи до 22 юли и ще включва по две тренировки на ден – ги и но-ги и занимания за овладяване на техники за самозащита.

Във втората събота от семинара, 19 юли, ще има и състезание – "Gracie Challenge - Varna" под егидата на грандмайстор Хелсон Грейси. Правилата са тук.

Организатори на семинара са Станислав Карастоянов от Централен полицейски клуб „Варна”, както и Николай Добруджански от клуб „Десант” (Варна).

Грандмайстор Хелсон Грейси (9 дан) е син на Хелио Грейси - създателят на Грейси джиу джитцу

Репортаж на Иван Барбов и Стойчо Стойчев от телевизия Черно море.

Хелсън Грейси в момента живее в Хаваи, където преподава джиу-джицу и преподава в академията си в Хонолулу.

В САЩ има много академии Грейси, където се преподават техниките на бразилското джиу-джицу.

Хелсън Грейси уточнява на официалния си сайт, че цената за целия семинар във Варна е 100 евро, включително регистрационна такса за турнира. Един ден е 20 евро, а една тренировка – 10 евро.

Хелсън Грейси с гордост публикува във ФБ страницата си снимки от семинара си във Варна на 13 юли, някои от които публикуваме.