На рождения си ден Шумахер продължава да е в изкуствена кома

От Ferrari призоваха феновете на пилота от Формула 1 да отбележат символично рождения му ден пред болницата в Гренобъл

03.01.2014 | 09:37
На рождения си ден Шумахер продължава да е в изкуствена кома

На 3-и януари тази година 7-кратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 45 години. Междувременно той остава в болницата в Гренобъл, а състоянието му е непроменено.

Въпреки лекото стабилизиране, Шумахер продължава да е в изкуствена кома,а някои медии дори спекулират, че има шанс лекарите да го изведат от комата днес. До момента няма официално потвърждение на тази информация.

В началото на 2014 г. семейството на пилота разпространи официално съобщение, в което благодари на света за изказаната подкрепа в този тежък момент. По думите на съпругата Корина и двете им деца, Михаел Шумахер е боец, който няма да се предаде.

Междувременно Ferrari мобилизира феновете си да отбележат рождения ден на прочутия пилот пред болницата, в която е настанен той. Екипът на Ferrari написа във Facebook, че в тези трудни дни би искал всички да покажат подкрепата си за Шумахер като организират тихо и уважително събитие „изцяло в червено“.

Подкрепата за пилота от Формула 1 продължава. Редица политици, обществени личности, колеги на Шумахер, както и футболистите от английския клуб Арсенал, му пожелаха бързо оздравяване.

Шумахер пострада малко преди настъпването на 2014 г. Той удари тежко главата си по време на ски инцидент. Вестник „Билд“ твърди, че немецът е бил само на 20 метра извън пистите, а причината да бъде там е, че се е притекъл на помощ на дъщерята на приятел, която била паднала.