Продуцентът на „Междузвездни войни“ търси място за нов филм в България (видео)

"Българските локации не са виждани, не са познати,“ коментира за Bulgaria ON AIR Рик Маккалъм.

23.04.2013 | 13:43
Продуцентът на „Междузвездни войни“ търси място за нов филм в България (видео)

Продуцентът на „Междузвездни войни“ започва снимки на новия си филм през октомври.  Рик Маккалъм планира да снима филм за времето на Сталин, заяви самия той в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Лентата ще е копродукция между България, Латвия, Чехия и Полша. В момента легендарният продуцент оглежда подходящи за целта места в страната ни.

"Българските локации не са виждани, не са познати,“ коментира Маккалъм и допълни, че е впечатлен от младото поколение кинаджии, които успяват да се „изразяват със средствата на киното по един много динамичен начин“. Според него  киноиндустрията в България има добро развитие. Нещо повече- страната ни успешно би се конкурирала с европейски проекти, ако филмите бъдат „технически добри, ярки, провокативни, смели и противоречиви, натоварени с електричество, така че хората от цяла Европа да се идентифицират с тях. Номерът е да направиш филмите толкова добри, че да накараш хората да излязат от домовете си и да отидат да ги гледат," обясни още световноизвестният продуцент.

Кризата се е отразила зле на киноиндустрията, коментира Маккалъм. Затова, по неговите думи, е важно да има сътрудничество, тъй като нито една страна е момента не разполага с финансови средства да прави филм самостоятелно. Бъдещият проект на продуцента на „Междузвездни войни“ е доказателство за това. Ако получи одобрение, той ще бъде сниман със средства от Националния филмов център. В края на май ще стане ясно дали парите ще бъдат отпуснати, коментира популярният продуцент.