ЕBay обяви невъзможност да работи пълноценно в Крим

Поднасяме извинения за причинените неудобства и с нетърпение чакаме момента, когато обстоятелствата в региона ще се променят, за да се върнем, съобщават от компанията

30.01.2015 | 17:27 Редактор: Мариета Иванова
ЕBay обяви невъзможност да работи пълноценно в Крим

Онлайн платформата за търговия eBay обяви, че няма възможност да организира пълноценно работата си по обслужването на Крим, съобщили от пресцентъра на компанията за информационна агенция ТАСС.

„Като световна платформа за електронна търговия компанията eBay е длъжна да има възможност да предлага на своите клиенти непрекъснато обслужване на всички пазари, където работи. Съжаляваме, че в дадения момент не можем да предложим на нашите клиенти в Крим поддръжка на високо ниво. Съобщихме на всички клиенти в Крим за сложната ситуация, нашият екип по поддръжка е готов да окаже помощ на всеки от тях. Поднасяме извиненията си за причиненото неудобство и с нетърпение чакаме момента, когато обстоятелствата в региона ще се променят, за да се върнем в Крим и да осигурим стабилна работа на всички наши услуги,“ посочват от пресслужбата на компанията.

На 23 януари платежната система  PayPal, която е дъщерна на eBay вече обяви за прекратяване на обслужването на клиенти, пребиваващи в Крим.

„В качеството на глобална компания, предоставяща финансови услуги, правим всичко възможно за спазването на законодателството по целия свят. В същото време сме длъжни постоянно да предоставяме на клиентите си високо ниво на обслужване. За съжаление, в настоящия момент не можем да предоставим свои услуги на клиентите си в Крим,“ коментират от PayPal за ТАСС.

Преди седмица производителят на IT устройства Apple и интернет гиганта Google също обяви за ограничаване на предоставяните услуги в Русия заради санкциите на САЩ, резултат от присъединяването на Крим. По данни на „Комерсант“ доставка на техника за руските си партньори били забранили  Dell и Hewlett-Packard.