Полезни технологични джаджи за плажа

Камерата и слънчевите очила си остават от задължителните аксесоари за морето, но има и още

04.07.2014 | 16:26 Редактор: Ирина Георгиева
Полезни технологични джаджи за плажа

В днешно време техниката е навсякъде около нас-дори на брега на морето, докато се наслаждаваме на красивите морски вълни.

Ако сте фен на последния писък на технологичните открития, ето списък на някои полезни за плажа джаджи

1. GoPro Hero3+ Black Edition

Неизменна част от почивката е камерата. GoPro HERO3+ е водоустойчивa, безжична, дигитална камера. Тя позволява да се заснемат видеа и снимки с професионално качество по време на екстремни занимания и други дейности на открито. Камерата е с вградено Wi-Fi, което означава, че може да бъде управлявана и от смартфон или таблет с инсталирано приложение на GoPro. Друга много хубава функция на тази камера е водоустойчивостта й до 131 фута и така е идеална за снимането при гмуркане, скокове във вода или сърфиране.

2. Кой не обича музика на плажа?

Тонколоните Turtle Shell 2.0 са малки водоустойчиви и удароустойчиви колонки, които могат да оцелеят навсякъде. Благодарение на Bluetooth  и акумулаторна батерия ще имате музика в продължение на 16 часа. Звукът може да се разпространи на 35 фута във всички посоки, благодарение на странната им форма.

Искате бонус? Имате го- има вграден микрофон, чрез който можете да провеждате разговори директно от плажната кърпа.

3. Водоустойчив часовник

Часовникът Timex Ironman Easy Trainer GPS позволява не само да следите колко е часът, но и да измерва скоростта, с която се движите и разстоянието на една писта, в случая дължината на плажната ивица. Този часовник е идеален и за плуване. Друга негова функция е възможността да покаже изгорените калории.

4. Дрехи, които предпазват от изгаряне

Ризата Bluesmiths Kanaha е направена от удобна, дишаща материя, която предпазва от изгаряне и намокряне. Дрехата е изработена от специална хидрофобна "наносферна" технология, която  освен течност, не попива мръсотия, масло и вино. Производителите твърдят, че ризата е с фактор UPF 40.

5. Слънчеви очила

Лещите на очилата Smith Optics Lowdown успяват да накарат всички нюанси да изпъкнат. Чрез специалната технология "ChromaPop" максимизират цвят и яснота. Рамките също са изградени от биобазирани материали.

6. Водоустойчиво портмоне

Когато сме сами на плажа, не можем безопасно да оставим парите си и ключовете. Чантичката Hummingbird Swim Pouch позволява да вземете ценностите си в морето без да се намокрят или да пречат.

7. Охладител

Solar Cool Technologies Solar е охладител, който може да запази напитките студени до 18 часа и дори да зареди телефона ви.