Най-добрата инвестиция е в образование

18.02.2015 | 17:33
Най-добрата инвестиция е в образование

Медийна група Bulgaria On Air, Инвестор.бг и телевизия Bloomberg продължават дебата за качеството на образованието в България.

"Финансовото образование за устойчива икономика" е темата на втората конференция от поредицата "Образование и бизнес", която ще се проведе на 11 май 2015 в София и се организира от трите медии.

Участниците във форума ще коментират възможностите за повишаване на финансовата грамотност и финансово образование в българската образователна система. Ще се покажат примери от Европа. Ще чуем мнението на бизнеса и коментара на НПО дали има нужда от това.

Медийна група Bulgaria On Air и Инвестор.бг ще направят проучване и резултатите от него ще бъдат представени по време на конференцията.

Както и на форума през март 2014, модератор на двата дискусионни панела ще бъде отново известен журналист от студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Националната телевизия Bulgaria On Air започва поредица от предавания по темата "Финансовото образование за устойчива икономика".

Нейра Чехич от студиото на Bloomberg в Лондон ще бъде модератор на събитието.

 

Домакин на дебатите ще бъде Ивайло Лаков в предаването Клуб Инвестор БГ с Ивайло Лаков - вижте предаването от 17 февруари 2015.

 


"Най-добрата инвестиция е в образование", казва Росица Вартоник, основател на Фондация "Инициатива за финансова грамотност”.


Анастасия Грозева от фондация "Дом с крила" изрази мнение, че е необходимо  да се разкрият силните и слабите страни на учениците , а не да бъдат слагани в калъп.


Явор Джонев от Институт за прогресивно образование е убеден, че обществото не осъзнава, че имаме глобален проблем в образованието и решението за реформи трябва да бъде приоритет за цялата ни нация.
 

Конференцията "Финансовото образование за устойчива икономика" ще се проведе в София през май 2015. Това е второто събитие по темата Образование и бизнес, организирано от България он ер, Инвестор бг и Bloomberg TV.

Първото издание на конференцията "Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката", която се проведе през март 2014 година, предизвика сериозен обществен интерес.

Тя постави на дневен ред въпросите, които днес обсъжда цялото ни общество – за професионалното образование, за  реализацията на младите специалисти, за  нуждите на бизнеса и необходимостта от спешни реформи в образованието икономиката.


Повече на www.bgonair.bg и www.investor.bg.

Следете и специалния сайт на конференцията за финансово образование.