Рекордни 70 000 лв. набра Благотворителният търг на звездите

Изявени бизнес лидери наддаваха в третото издание на инициативата на БФБЛ и „Заедно в час”

27.11.2014 | 12:44 Редактор: Доника Ризова
Рекордни 70 000 лв. набра Благотворителният търг на звездите

В Благотворителен търг на звездите изявени бизнес лидери наддаваха за времето на известни и вдъхновяващи личности – звезди от киното и музикалната сцена, предприемачи и спортни шампиони. Всички те ще отделят два часа, в които ще споделят своя талант и знания с екипа на компанията, спечелила ги по време на търга.

Нетрадиционното събитие се организира за трета година от фондация „Заедно в час“ и Българския форум на бизнес лидерите, а този път водещи бяха Васил Василев - Зуека и Димитър Рачков. Набраната рекордна сума от 70 000 лв. ще подпомогне работата на неправителствената организация, чиято мисия е да улесни достъпа до качествено образование за всяко дете в България.

„Единствената смислена и дългосрочна инвестиция, която един бизнес може да направи, е в образованието. Това е причината да подкрепям „Заедно в час“ и техните усилия в привличането на талантливи млади хора да станат учители на деца, които имат най-голяма нужда от тях“, заяви Ивайло Пенчев, управител на „Уолтопия”, който за поредна година е най-активният участник в благотворителния търг.

„Благодаря на всички участници в търга за вярата в успеха на всяко дете. Само с обединени усилия и ясна визия за това какво искаме да знаят и могат нашите деца ще може да осигурим едно по-добро бъдеще на нашата икономика и общество.“ Това заяви изпълнителният директор на „Заедно в час“ Евгения Пеева при откриването.

Ираван Хира, председател на БФБЛ, сподели: „Благодарим на включилите се в нестандартната инициатива членове и съмишленици на Българския форум на бизнес лидерите, с които споделяме една обща визия – да направим България желано място за инвестиции, работа и бизнес. Надявам се, че тази вечер отново ще докажем, че има смисъл в това да инвестираме в бъдещето – утрешното поколение лидери е в днешните класни стаи и от тяхната мотивация и отдаденост зависи успеха на нацията.”

Сред известните личности, които взеха участие в търга, бяха Христо Мутафчиев, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Маги Малеева, Мария Илиева, Рафи, Ники Илиев, Дарин Ангелов, Георги Господинов, Александра Жекова, Владимир Каролев и др.  „Имал съм невероятни учители в Карлово и искам повече деца да имат шанса да получат качествено образование“, сподели Христо Мутафчиев за своята мотивация да подкрепи каузата на „Заедно в час“.