Застрахователните брокери събира средства за читалище Родина в Ст. Загора

26.11.2014 | 16:36
Застрахователните брокери събира средства за читалище Родина в Ст. Загора

Българската асоциация на застрахователните брокери обявява благотворителна кампания за набиране на средства в полза на пострадалите от бедствия.

Тази година БАЗБ няма да обяви Застраховател на годината. Вместо това ще се заеме с ремонта на читалище "Родина" в Стара Загора.

То е пострадало сериозно от природните бедствия през лятото, не е получило никакви помощи от държавни и общински институции, нито и от благотворителни фондове, съобщава БАЗБ с мейл до медиите, според което средства за ремонта на читалището не са предвидени в държавения или общинския бюджет.

БАЗБ разчита на съпричастност към проблема и се надява да събере средства за справяне с последствията от природните бедствия и превенция на следващи щети на най-голямото читалище в България.


От ремонт се нуждае покривът на сградата, който ще бъде укрепен, ще се сменят керемидите, ел. инсталацияна, ще бъдат извършени дейности по засегнатите горни етажи и зали.

Набират се и доброволци за почистването на наводнените участъци от сградата и подпомагане на ремонтните дейности, съобщава БАЗБ.

Ремонтът ще бъде извършен от фирма, избрана от комисия от Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Читалище „Родина” и БАЗБ след набиране на оферти.
В рамките на кампанията ще бъдат организирани и информационни срещи за представяне възможностите за защита на имуществото.
Средствата за ремонта на сградата ще се събират чрез  банкова сметка. При желание от страна на дарителите се приемат и помощи под формата на материални ресурси и доброволни услуги.

Дарителска  набирателна сметка ще намерите на официалния сайт на БАЗБ.