Аудиовизуален фестивал провокира Панчарево

„Място в сърцето“ се включва в събитието, част от поредицата РеВИЗИЯ.

23.09.2014 | 15:26 Редактор: Доника Ризова
Аудиовизуален фестивал провокира Панчарево

На 28 септември, в парка до езерото Панчерево ще се проведе второ издание на аудиовизуалния фестивал РеВИЗИЯ, който цели чрез временни и артистични трансформации да провокира промяна, осъвременяване и преосмисляне на емблематични градски места. След първото издание на РеВИЗИЯ с 3D мапинг от различни артисти на паметника на НДК миналата година, организаторите от Сдружение Трансформатори и Elektrick.Me в партньорство с програма “Култура” на Столична община и Район Панчарево, обръщат внимание на друго проблематично място с неизползван потенциал в столицата - Панчаревското езеро.

 

Събитието цели да напомни на гражданите за езерото и парка около него като възможна важна част от парковата инфраструктура на София и околността и да акцентира върху актуалните й проблеми, свързани с чистота и поддръжка на съоръженията. Затова по време на събитието ще се набират средства за ремонт и възстановяване на мостик “Гъбата” в езерото Панчарево в рамките на националната кампания “Място в сърцето” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”. Целта е с набраните средства да се ремонтира мостика, за да се превърне отново в предпочитано място за разходки и почивка. Тъй като в момента сухопътният достъп до “Гъбата” е ограничен по съображения за безопасност, фондация “Работилница за граждански иницативи” ще организира разходка с лодка, с която посетителите могат да се разходят до нея по време на събитието.

 

РеВИЗИЯ запазва традицията от първото издание на фестивала и организаторите готвят амбициозен аудиовизуален спектакъл, с които да представят възможния живот и реалната и потенциална функция на Панчаревското езеро и парка около него, както и проблемите, които ги застрашават. Специално създадено 3D мапинг шоу от Elektrick.me ще се прожектира на няколко сцени: мащабен воден екран, разположен в самото езеро, старото информационно табло и скалния масив в близост до него. Идеята на спектакъла ще бъде да оживи локацията, таблото, скалите и дори водата в самото езерото. За музиката и програмата ще се погрижат и DJ формацията 1000 names, аудиовизуалният творчески колектив Мелфорамтор от Пловдив и известният със провокативните си музикални пърформънси проект PISTAMASHINA.  В специално подготвеното аудио-визуално шоу ще участват и актьорът Петър Мелтев от “ХаХаХа импро театър” и музикантът Павел Терзийски от Voxbox.

Фестивалът е на 28 септември, от 16 до 23 часа с вход свободен. Медиен партньор на кампанията "Място в сърцето" е телевизия България он ер.