Нощта на музеите в няколко музея и галерии в София

Европейската инициатива отново се радва на огромен интерес

16.05.2015 | 23:54
Нощта на музеите в няколко музея и галерии в София

Столичани и гости вече са свикнали с Нощта на музеите и галериите, която се проведе на 16 май 2015 за осми пореден път. Улиците и площадите бяха пълни с хора от ранния следобед. Музеите отваряха допълнителни врати, за да посрещнат огромния интерес. За четири часа обиколихме някои от събитията на Нощта на музеите.

Националният исторически музей посрещна интереса на гостите със златните си колекции и новата зала, посветена българската антарктическа експедиция до в Ливингстън /галерия/.

 

 

Софийската градска художествена галерия традиционно показа съвременно изкуство и модерни инсталации: Мариана Василева "Баланс"/ Павел Койчев "Възможност и щения" /галерия/.

Платната на Любен Петров видяхме в Галерия Академия.

 

 

Индийско изкуство посрещна почитателите си на стълбите пред Националния музеен комплекс /бившата галерия за чуждестранно изкуство/, който ще отвори официално на 28 май 2015. Наслаждавахме се на индийски класически танци с изпълнителката на "Бхаратанатям" Ниведита Бадве и Музикален мост между Изтока и Запада с Марая Христова и Стефан Христов.

 

 

 

 

Изпълнителите от Народно читалище „Бачо Киро – 1945″ събраха цялата публика от Етнографския музей в бившия дворец /Национална художествена галерия/.

 

 

Само една нощ не стига..