Слънчев бряг е най-евтиният курорт в Европа, показва проучване

Данните са на британския сайт Post Office

24.07.2014 | 16:01 Редактор: Мариета Иванова
Слънчев бряг е най-евтиният курорт в Европа, показва проучване

Слънчев бряг е най-евтиният курорт в Европа. Това показва проучване на британския сайт Post Office. Класацията е направена на база цените на 10 стоки - напитки, храни и козметика. Транспортните разходи или тези за настаняване не са включени.

Туристите в Слънчев бряг в България и Коста дел Сол в Испания могат да получават повече храна, питиета и плажни принадлежности за по-малко пари, отколкото където и да било другаде в Европа, става ясно от проучването.

Двете дестинации са с до 31% по-евтини, благодарение на силния паунд. В Слънчев бряг най-евтино се продават чаша кафе, бутилка бира и слънце защитен крем. Най-ниска е и цената на обяд и вечеря за двама. Предястие, основно, десерт и бутилка вино например излизат 53 лв., две ястия без напитки - 17 лв.

На фона на цените в останалите европейски курорти, в Слънчев бряг излиза скъпо единствено да се купи английски вестник, коментират от  Post Office.

Италия и Франция остават най-скъпите места за почивка. Кофички и лопатки за пясък, сладолед, слънце защитен крем и препарат против ухапвания от насекоми са с близо 80% по-скъпи.

"Но разходите за храна оказват най-голямо значение върху семейния бюджет. Разликата в цените в популярните дестинации е много по-голяма, отколкото очаквате. Затова хората, които все още не са направили своята резервация, трябва да се потрудят малко и да разберат къде храната за семейството ще струва най-малко", казва Андрю Браун от Post Office.