Документални поредици за средното и висшето образование у нас по България он ер

Новата телевизионна поредица „Влез в час“ тръгва на 3 май 2014

28.04.2014 | 14:54
Документални поредици за средното и висшето образование у нас по България он ер

Новата телевизионна поредица „Влез в час“  ще представя училищния живот в малките градове и села.

„Проактивно” търси пресечните точки на българското и европейското висше образование.

Студентската телевизия Алма Матер, фондация Заедно в час и Медийна група България он ер стартират нова поредица от документални филми „Влез в час“. В продължение на няколко месеца по телевизия и радио България он ер ще се излъчват половинчасови филми за училищния живот в малките населени места в България.

„Много често хората си мислят, че на подобни отдалечени места нищо положително не се случва, но филмите ще ни разкрият един по-различен свят, в който учители, ученици и родители са активно ангажирани в образователния процес“, споделя Евгения Пеева, изпълнителен директор на Заедно в час.

Според Светлана Божилова, директор на ТВ „Алма Матер” интересът на университетската телевизия към този проект е провокиран от потребността за цялостна реформа в образователната система. ”Истинското богатство на една нация са истински образованите млади хора”,категорична е тя.

В ефира на България он ер стартира и студентската програма „Проактивно”, насочна към развитието на висшето образование в България.

„Да подпомагаме развитието на качествено и модерно образованиеу нас, е един от нашите приоритети. Инвестицията в доброто образование е инвестиция в бъдещето – затова и наскоро инициирахме конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката”, с която още веднъж искахме да насочим вниманието на обществото върху темата.  Опитваме се да предоставяме на нашите зрители колкото се може повече полезна информация и знания и чрез ефира на телевизия България он ер, поради това и поредиците за средното и висшето образование са естествена част от програмното ни съдържание”, казва Виктория Миткова, изпълнителен директор на Медийна група България он ер.

И двете нови поредици са насочени към българските младежи.

„Влез в час“ е насочена към момичетата и момчетата от малките населени места. Предмет на специален интерес са техните усилия да подобрят средата, в която живеят, да разполагат с по-широки възможности за реализация на собствени идейни проекти в най-различни области – образование, професионално развитие, изкуства, култура, екология и др. Основните пространства, в които епизодите ще се разгърнат са важните за младежите места в техния град – училището, клубовете, които посещават, домашна среда, улицата.

 

„Проактивно” разказва за успехите на българските студенти, за успешните европейски практики, за прилагането на програми за студентски обмен. 

„Влез в час“  и „Проактивно” ще се излъчват всяка събота, от 13:00 часа, в ефира на телевизия и радио България он ер. Премиерата на „Влез в час“ е на 3 май 2014, събота.