Дипломацията ще намери решение на световните конфликти, смятат читателите на Bulgaria On Air

Мнозинството от участвалите в анкета не мислят, че ще избухне Трета световна война

01.09.2014 | 13:07 Редактор: Мариета Иванова
Дипломацията ще намери решение на световните конфликти, смятат читателите на Bulgaria On Air

Кризата в Украйна, военните конфликти в Ивицата Газа, Ирак и Сирия и трудните преговори в намирането на дипломатически решения през последните месеци станаха повод да потърсим мнението на зрителите и читателите на Bulgaria On Air относно вероятността от разрастване на сраженията в световен мащаб. В анкетата „Как мислите?“ на въпроса - „Ще има ли Трета световна война?“ мнозинството отговорилите споделят, че са скептични относно развитието на подобен сценарий. В допитането, проведено чрез Facebook страницата на телевизия Bulgaria On Air, своето мнение са споделили 238 души.

39% или 94 души смятат, че до Трета световна война няма да се стигне, и че „Международната общност ще се справи с конфликтите. 27% или 64 души споделят мнението, че „военните конфликти ще останат на местно ниво“.  Други 24% или 58 души мислят, че  „Положението вече излиза извън контрол“ и Трета световна война все  пак ще има.

9% или 22 души от включилите се в проучването споделят, че „не могат да преценят“ дали   ще има нова световна война.

Вижте кой спечели наградата в допитването в периода 25- 31 август тук.

Новият въпрос е: "Страхувате ли се от епидемия от ебола в България?' Споделете какво мислите като отговорите в специалното приложение на Facebook страницата ни за анкетата "Как мислите?"