Новите модели на Daimler на шоуто в Лос Анджелис

Коментар на Гордън Вагенер, директор дизайн на Daimler за телевизия Bloomberg от Лос Анджелис

20.11.2014 | 17:18 Редактор: Георги Стоянов
Новите модели на Daimler на шоуто в Лос Анджелис

 Сега на практика имате 3 суб бранда. Имате Mercedes Benz, имате AMG за спортните модели и имате Maybach – символ на абсолютния лукс. Как работи това? 

Гордън Вагенер: Mercedes е абсолютната кола, когато говорим за модерен лукс. Ние успяхме успешно да наложим Mercedes AMG като суб бранд.

Особено сега с продукти като GT, която може да видите тук. От друга страна на самия връх на луксозните автомобили ние решихме да предложим Mercedes – Maybach, като суббранд на Mercedes, олицетворяващ абсолютния лукс, както може да видите ето там.

Нека да ги погледнем. Чудя се какво чувствате? Вие сте дизайнерът на тази кола, тя е абсолютно разкошна и Триш, когато я видиш на живо, тя е дори още по-впечатляваща, отколкото, когато я гледате на снимка. Тя до някъде напомня на Jaguar E-type, това нарочно ли е?

Гордън Вагенер: Не, разбира се, че не. Тази кола въплъщава всички наследствени спортни черти на създадените през десетилетията спортни болиди Silver Arrow.  

Тя притежава всичкото това ДНК. Издължена е, предното стъкло е изтеглено назад, колата седи на задните колела, където са предавките и всичко останало.

Вижте това рамо, как е извито.

Гордън Вагенер: Това е най-готината част. Вижте тази красота, просто искате да я пипнете. Така че всичко е интегрирано и гладко прелива едно в друго.

Предният капак също. Покажете в кадър, колко дълъг е този капак. Не е за вярване.

Гордън Вагенер: Да, погледнете, извивките, погледнете свода над двигателя, издадения калник.

Това е абсолютна форма. Непреходно и красиво. Когато говорим за Mercedes, говорим за интелект и емоция. Двете вървят ръка за ръка. 

Maybach е отзад. Искам да му хвърлим един бърз поглед. Нямаме много време. Но Триш, това е, което искам да ти докарам от Лос Анжелис. Това е първият Maybach, който виждаш, нали така?

Гордън Вагенер:

 Да, вижте, тази кола е с 20 сантиметра по-дълга. Изтеглена е. Имаме тази широка рамка, която осигурява доста пространство.

Тук има отделен прозорец, логото на Maybach и разбира се, този триизмерен контур.

Имаме затъмнени стъкла и Триш, аз ще съм с шофьорска фуражка, а ти ще седиш тук отзад. Мисля, че седалките са масажиращи. Те могат да бъдат свалени като в самолет и чух, че моделът се предлага със собствени сребърни чаши, това вярно ли е?

Гордън Вагенер: Да, разбира се. Имаме чаши за шампанско от сребро, но също така, както споменахте, тук имаме едно първокласно легло, така че вашият шофьор може да ви кара, докато вие се наспите.

Изработката е перфектна, това е върхът на лукса, всичко е толкова луксозно, колкото може да бъде.