Лукарски: Ще работим за по-добра бизнес среда и намаляване на административната тежест

Насърчаването на инвестициите във високотехнологични производства е сред приоритетите на икономическото министерство

20.11.2014 | 16:19 Редактор: Мариета Иванова
Лукарски: Ще работим за по-добра бизнес среда и намаляване на административната тежест

За подобряване на инвестиционния климат, бизнес средата и намаляване на административната тежест ще работи Министерството на икономиката, заяви ресорният министър Божидар Лукарски при откриване на модернизирания завод "Верила Лубрикантс" АД, част от Приста Ойл.

"Сред основните приоритети на Министерството на икономиката е именно насърчаването на инвестициите във високотехнологични производства, които са двигател на всяка икономика", посочи още икономическият министър, цитиран от пресцентъра на ръководеното него ведомство.

По думите му промените в Закона за обществените поръчки са  абсолютно задължителни в посока на провеждане на прозрачна политика. Лукарски посочи, че подготвяните промени са свързани с електронното провеждане на търговете по обществените поръчки и унифицирането на документите по кандидатстване.  Той посочи още, че е необходимо да бъде засилена ролята на Агенцията по обществени поръчки.

"Във връзка с борбата на правителството срещу корупцията, съм разпоредил Държавна агенция метрологичен и технически надзор извърши проверка на дрегерите и радарите, които използват Пътна полиция," заяви Лукарски. Мярката е във връзка със зачестилите сигнали за използване на частни или несертифицирани радари и дрегери от служителите на МВР.

"Ще стартират и проверки на сертификацията на пиротехнически съоръжения и детски играчки във връзка с наближаването на коледните новогодишните празници", съобщи министър Лукарски. - "Проверката е с цел осигуряването на безопасността и здравето на всеки от нас и нашите деца.“