Финансите на Хонконг не са били засегнати от протестите

Проучване на Bloomberg

18.11.2014 | 10:46
Финансите на Хонконг не са били засегнати от протестите

87% от големите компани в Хонконг казват, че не са били засегнати от протестите, показва проучване на Bloomberg. Коментар на Дарън Бои, Bloomberg.


Още по темата

87% от населението в това проучване на Bloomberg казват, че привлекателността на Хонконг като финансов хъб изобщо не е засегнат от тези протести.

Видяхме всички кадри и снимки от последните месеци. Сълзотворен газ, полиция, сблъсъци. Но в края на краищата хората ни казват, че финансовите потоци са непроменени.

Още по темата

Говорим за пари. Доколкото хората си имат терминал на Bloomberg и лаптоп, те могат да си вършат работата където и да са. Без значение дали са в офиса си или у дома.

Когато екшънът започна тук долу, при Адмиралтейството, имаше много тревога около банките в квартала. Ние говорихме с някои от тях. Например CLSA - централният им офис е точно срещу площада, където се провеждаше основната кампания на демонстрантите.

Те ни казаха преди няколко седмици, че нямат никакъв ефект, тези протести. Че не е било нужно да правят каквото и да било, нито да си променят плановете.

Също и Citigroup - от другата страна на улицата, срещу нас, те също ни казаха, че само в един ден е трябвало да позволят работа от дома за някои трейдъри, иначе бизнесът е вървял както преди.

Сингапур е градът, който е алтернативата, ако бизнесът беше засегнат по някакъв начин. Говореше се евентуално за Токио, но ако искате да отидете в Япония- там има повече езикови и културни бариери, отколкото в Сингапур.

10% казват, че са изпитали несигурност.

От цялата извадка една 3 на сто казват, че са изпитали "сериозни щети".

Това е съвсем малко.