Клиентите в авиоиндустрията стават все по-взискателни

Пер Утнегард, президент на Swissport International Ltd за Дориана Ранкова в предаването Invesbook по България он ер

16.04.2014 | 12:49
Клиентите в авиоиндустрията стават все по-взискателни

Откъс от интервюто на Пер Утнегард от Swissport за Дориана Ранкова и предаването Investbook по телевизия България он ер. Цялото интервю - в Инвестбук по телевизия и радио България он ер, на 16 април от 18:30ч.

Наистина страната ми харесва, допада ми да правя бизнес, казва Пер Утнегард. Имаме наети 220 служители тук в София. Бихме искали да разширим работата си и да инвестираме повече в България, признава той.

"Ние  работим само на летищата и това, което виждаме там, е че авиоиндустрията е една обединена индустрия. И има съюзи на почти всички летища, на които оперираме. Смятаме, че една от основните ни компетенции е факта, че успяваме да се координираме с тези съюзи. Бяхме свидетели на стачки, сигурно и в бъдеще ще има. Очевидно, когато имаме тежки икономически времена, то рискът от стачки е по-висок, защото имаме по-ниски приходи, а и служителите не получават толкова добро заплащане.   И няма как да увеличиш заплатите с по- малки приходи. Опитваме се обаче да управляваме чрез консенсус и да убедим служителите и мениджъри  кое е най-добре за тях и за компанията. Разбира се ще продължим да работим в тази насока, така че да са сигурни, че работят в сигурна и добра среда.

Още по темата

Най-предпочитаната дестинация от бизнес гледна точка определено е Азия. В миналото определено може да бъде откроена повече връзката на Азия със Северна Америка, както и с Европа. Но това, което сега виждаме е покачващото се търсене вътре в Азия, така че за нас е задължително да присъстваме там в бъдеще. Това се вижда и по броя на самолетите, които се поръчват там. Също може да кажем, че в Близкия изток има такава тенденция. Затова и те са важна дестинация за нас и като цяло в авиационната индустрия. Труден пазар е, различна култура, но ние сме  международна компания и трябва да се справяме с различни предизвикателства. От моята лична гледна точка, аз обичам да се връщам към корените си. Към моята страна, за да карам ски и да ловя риба в северната част на Норвегия", завършва Утнегард.

Чуйте какво каза Утнегард в откъса, излъчен в предаването Денят он ер по телевизия България он ер на 14 април 2014.

Пер Утнегард е главен изпълнителен директор и президент на Swissport International Ltd от 1 септември 2007. Бил е директор Развитие на корпоративния бизнес в Danzas Holdings Ltd., подразделение на Deutsche Post от 2003. Работил е в TNT Group осем години, включително и като вицепрезидент Интеграция.