Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Калин Манолов: Битка в предизборната кампания няма

Няма партия, която да е вечна, заяви водещият на "Видимо и невидимо" в Денят ON AIR

26.10.2016 | 20:53
Калин Манолов: Битка в предизборната кампания няма

Битка в предизборната кампания няма. Това не е война толкова, колкото подхвърляния. Този тон обаче го зададе премиерът, което не дава добро лице на цялостната кампания. Това заяви в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR тв водещият Калин Манолов.

Според него Борисов си е изпуснал нервите в интервюто преди няколко дни и това не е за първи път.

"Винаги се търси подтекст, който не съществува. За мен най-простото обяснение е най вярното. Борисов не обича да го питат за връзките му с другите власти и влиянието, което оказва върху тях. Когато това влияе отрицателно на един политик, той отрича и се дразни, когато го попитат, уточни гостът.

За РБ и техния кандидат (Трайчо Трайков) гостът посочи, че това е най-доброто персонално попадение на РБ. 

"Много се съмнявам г-н Трайков да отиде на балотаж. Но не се съмнявам, че реформаторите ще подкрепят ГЕРБ, ако се наложи", смята Манолов.

Той е категоричен, че цялата политическа система боледува и това не е от вчера. 

"Когато стават кризи в някоя партия, тя постепенно се пренася в останалите. Няма партия, която да е вечна. ГЕРБ сега са на върха, но може да слязат", посочи гостът.

Според Манолов една партия изживява своите върхове и падения, защото самата политика си има цикли.

"Десен проект със сигурност трябва, но много пречат съществуващите десни партии", заяви гостът. 

По думите му е нужен алтернативен начин.

"Всички политически партии, особено които са били на власт, винаги са търсили консенсус и баланс, което означава, че са играли на едно с партньорите си и винаги това е рефлектирало върху реалната политика, върху качеството на управлението, здравината на самите партии и върху подкрепата, която губят, заради коалиционните си решение", обясни Манолов.

По повод петата годишнина на Bulgaria ON AIR, гостът сподели за предаването си "Видимо и невидимо", че не обича да кани политици.
"Говоря за политиката и икономиката, но без да ги каня", каза водещият.

За името на предаването Манолов посочи, че то носи повече символика, отколкото той е влагал навремето в него.

"Исках да показвам това, което не се вижда, с нетрадиционен тип коментатори. Моите гости са мислещи и с позиции хора", заключи водещият на "Видимо и невидимо" Калин Манолов.