Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Доц. М. Дойчев: Страната може да се дестабилизира без реформи

Чрез такъв тип протести, които в момента са малобройни в бъдеще може да се дестабилизира страната, добави политологът

28.01.2016 | 19:57 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. М. Дойчев: Страната може да се дестабилизира без реформи

Чрез такъв тип протести, които в момента са малобройни в бъдеще може да се дестабилизира страната, което в настоящия момент, особено в международен контекст не е правилно. Това коментира политологът и преподавател в НБУ доц. доц. Момчил Дойчев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му друг е въпросът, че ако не се правят и реформи страната ще се дестабилизира.

"Според мен реакцията на правителството за протеста пред НС на 28 януари показва, че то има едно наум след протеста от февруари 2013г., когато имаше един процес, който прерасна в един опит за метеж, който принуди правителството на Бойко Борисов и самият той да подадат оставка. Сега ми се струва, че потенциалът на такъв протест, който беше шумно рекламиран дори чрез национални медии в навечерието му. Групите, които организират подобни протести от февруарския тип често са антисистемни, крайно радикални, граничещи с терористични искания." - поясни доц. Дойчев.

Възможно е да има и втори опит на протеста от 28 януари и в София да се докарат хора с автобуси от населени места в България, където те не живеят изцяло по европейски, прогнозира политологът. Според него няма потенциал за протести от февруарския тип, "защото хората разбраха, че проблемът в България не е бедността, а липсата на справедливостта и от нея произтича първото"