Даниел Вълчев коментира позицията на ДСБ

В края на месеца ще бъде подписано актуализирано коалиционно споразумение между РБ и ГЕРБ, заяви Вълчев

10.01.2016 | 12:00 Редактор: Мария Аладжова
Даниел Вълчев коментира позицията на ДСБ

Бившият министър на образованието и член на Изпълнителния съвет на Движение "България на гражданите" Даниел Вълчев зави, че според него от ДСБ отчитат като грешка решението да излязат в опозиция на правителството, предаде bTV.

„Трябва да направим опит да убедим нашите колеги от ДСБ, че имат крайна позиция. Аз съм сигурен, че по време на празниците те са разбрали, че направиха политическа грешка. Поставиха останалите партии в положението да се оправдаваме, че много искаме да сме във властта”, коментира Вълчев.

Той определи структурата на РБ като „сложно политическо съжителство на хора, които са различни“. По думите му до края на месеца ще бъде подписано актуализирано коалиционно споразумение с ГЕРБ, което предвижда конкретен план на съвместната работа и отчет на свършеното на всеки шест месеца.

В края на миналата година шест депутати от Демократи за силна България, начело с Радан Кънев, обявиха, че излизат в опозиция на управляващата власт. Причина за раздора в РБ бяха гласуваните през декември конституционни промени, вследствие на които Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър.