Най-малко 10 пожарникарски екипа работят в област Пловдив след пороя

На места количеството паднали валежи е било около 100 л/кв.м

12.09.2015 | 15:24 Редактор: Мариета Иванова
Най-малко 10 пожарникарски екипа работят в област Пловдив след пороя

Най-малко 10 пожарни екипа са били мобилизирани за работа на терен след поройните валежи в област Пловдив, съобщиха от МВР.

Оттам посочват още, че за първите 9 часа на деня към дежурните части на пожарната са постъпили над 350 сигнала. На места на територията на област Пловдив количеството паднали валежи е било около 100 л/кв.м.

Наводнени са предимно приземни етажи на жилищни и обществени сгради, подлези и пътна инфраструктура. Част от получените сигнали са за паднали дървета и закъсали автомобили.

От дом на ул. „Липник“ в областния град са евакуирани 12 деца със специални потребности. Пожарни екипи са отводнили подземните етажи на няколко здравни заведения. Напълно възстановена е целостта на скъсаната дига на река Стряма при село Богдан.

Извършени са десетки отводнявания на жилищни постройки и пътна инфраструктура в селата Столетово, Христо Даново, Кърнаре, Иганово и Богдан.

Няма постъпила информация за пострадали и загинали граждани.

В самия град Пловдив в следобедните часове няма останали видими поражения.  

И ако се запътите към втората поредна вечер от Единадесетата Нощ на музеите и галериите в Пловдив с кола сравнете цените на бензина. Разликата в цената на горивото може да е около 20 стотинки.