Местан: Задкулисието между ГЕРБ и ДПС е "само в главите" на анализатори и опоненти

Лидерът на Движението изрази надежда спекулациите по темата да спрат

05.03.2015 | 13:48 Редактор: Мариета Иванова
Местан: Задкулисието между ГЕРБ и ДПС е

Лидерът на ДПС Лютви Местан изрази надежда да е станало ясно, че решенията на премиера за кадровите промени снемат всякакви внушения за задкулисие в отношенията Борисов – ДПС, предава БТА.

След срещата на представители на ПГ на ДПС с президента в рамките на месеца на политическите консултации Местан коментира, че това е проблем на българското правителство и на министър-председателя. Негово е правото да приеме оставки и да номинира други подходящи според него фигури за министри, посочи още Местан.

Той изрази надежда на всички вече да е станало ясно, че днешните решения на министър-председателя - да номинира Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи и да поиска оставки на главен секретар и на председател на ДАНС, снемат всякакви внушения за каквото и да е задкулисие в отношенията Борисов – ДПС.

Още по темата

По думите му това е ярко доказателство, че подобно задкусилие има "само в главите" на анализатори и на техни политически опоненти, които прибягват до "елементарния трик да скрият собствената си управленска и реформаторска немощ зад паравана ДПС".

Местан изрази надежда от днес да спрат спекулациите по темата, защото по думите му те са обидни както за ДПС, така и за премиера Борисов.

В отговор на въпрос Местан посочи, че ДПС е опозиция на кабинета "Борисов 2" и естествено е, че ще гласува против персоналните промени в правителството. Той обаче каза, че това не пречи от ДПС да изразят очакването, че ще се реализира основният мотив, който стои зад избора на премиера Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи - че с една идея повече ще се застъпи гражданското начало.