Плевнелиев определи като "нагло" убийството на Немцов

Банско заслужава втора кабинкова въжена линия, смята президентът

28.02.2015 | 14:55 Редактор: Ирина Георгиева
Плевнелиев определи като

Надяваме се много бързо да бъдат разкрити и наказани със законни средства извършителите на наглото убийство на Борис Немцовкоментира президентът Росен Плевнелиев в Банско.

"Русия има нужда от плурализъм, Русия има нужда от различни мнения. Ние обичаме и уважаваме тази Русия - на култура, на талант, на православие, тази Русия, която ни е освободила. Притесняваме се от Русия на неспазване на върховенството на закона и Русия, която анексира чужди територии." - допълни президентът, предаде БТА.

Руският политик беше застрелян на 27 февруари в центъра на Москва с четири изстрела от преминаваща кола.

Росен Плевнелиев е в Банско за стартовете за Световната купа по ски - алпийски дисциплини за жени, на които градът е домакин тези дни.

На въпрос, дали е необходима втора кабинкова въжена линия, президентът отговори, че като държавен глава е имал принципна и категорична позиция в подкрепа на развитието на българските курорти.

"Аз познавам този регион, това е моят регион, моят край, виждам потенциала му и заставам зад него. Туризмът е индустрия, която е най-важна за България. Не можем и не бива да губим от безсмислено противопоставяне. България може да се поучи от Австрия, от Швейцария, от най-добрите на планетата. Имаме същите дадености." - подчерта президентът.

Нужно е може бе малко повече отговорно отношение, добави държавният глава.

"Не се ентусиазирам от безпринципни сблъсъци, заставам зад принципния подход, съобразно най-добрите екологични стандарти, но в интерес на икономическата перспектива на българските региони." - коментира българският президент, според когото Банско заслужава втора кабинка.