Борисов разпореди детайлна проверка по убийството в Казичене

Министър-председателят припомни, че преди време е арестувал застреляния снощи Борис Борисов

27.02.2015 | 20:23 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов разпореди детайлна проверка по убийството в Казичене

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на вътрешните работи и на правосъдието да направят детайлна проверка по снощния инцидент край затворническото общежитие в Казичене, където беше убит Борис Борисов. Това съобщи пресслужбата на кабинета, като цитира част от стенограмата на заседанието на Кабинета от 27 февруари, където този случай е бил засегнат. 

Вицепремиерът Меглена Кунева е представила мотивите си за предприемане на спешни мерки за промяна на законодателството по отношение на борбата с тероризма, пише БТА. В тази връзка премиерът отбелязва, че е необходимо при тези промени да се акцентира върху проблема с тълкуването на взривните вещества, които могат да се използват както за риболов, така и за други престъпления - срещу хора.

"Много е важно, защото взривът си е един и същ - дали да взривиш сервиз или да ловиш риба, или да правиш терористичен акт. Понеже навремето имах спор във връзка със застреляния снощи на оградата на затвора. Вместо МВР да философстват по цял ден, 
да се стегнат да вършат работа." - разпореди Борисов.

Министър-председателят припомни, че преди време е арестувал застреляния снощи Борис Борисов.

"Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките, да оборим тяхната версия, която беше приета, за съжаление, че са отивали с този взрив за риба." - коментира премиерът.

Министър-председателят разпорежда веднага след заседанието да се изясни по каква работа Борис Борисов е бил на оградата на затвора, с кои затворници се е виждал, защото камерите там не заснемат, възможно ли е там да няма видеонаблюдение, а ресорният заместник-министър да направи обстоен доклад по тази тема.