Борисов увери, че няма да има населени места без транспорт до тях

Проблемите в системата на БДЖ са трупани през годините, коментира още премиерът

14.01.2015 | 14:34 Редактор: Мариета Иванова
Борисов увери, че няма да има населени места без транспорт до тях

Премиерът Бойко Борисов увери, че няма да остане нито едно населено място без транспорт до него, пише Dnes.bg. В същото време той подчерта, че всички данъкоплатци плащат, за да се возят по 5-10 души във влак в някои райони страната. Повод за коментара му стана решението на БДЖ да спре от движение 38 влака, което на свой ред провокира и протести на засегнатите от промяната хора.

Днес- 14 януари, Борисов заяви, че е възложил на министрите по финансите и транспорта – Владислав Горанов и Ивайло Московски, да прегледат още веднъж схемите и да се срещнат със синдикати и браншови организации във връзка с проблемите в БДЖ, пише БТА.

По думите на Борисов там, където е възможно, ще се редуцира броят на влаковете, разписанието, а където е възможно ще се ползва друг транспорт.

Премиерът предложи в Комисията по транспорт да се проведе още веднъж диалог с общините.

„Година след година в този сектор, поради липса на реформи и липса на добро управление са се трупали огромни задължения“, припомни премиерът. Той посочи отново, че влаковете са взетите преди години без да бъдат платени, а сега се налагало да се отделят пари и за тях.

Преди ден- на 13 януари, представители на левицата поискаха от правителството да излезе със становище, относно спрените влакове и да свика заседание на Транспортната комисия в НС.

Лидерът на БСП Михаил Миков призова членовете и симпатизантите на левицата да се включат в протестите, които се организират в страната.

Днес- 14 януари, от младежкото обединените на БСП-Перник са успели да съберат над 500 подписа в подкрепа запазването на влаковете в движение.