Протестът на КНСБ остава

Все още не е получено мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст за 2015 г. няма да се променя

09.12.2014 | 14:22 Редактор: Ирина Георгиева
Протестът на КНСБ остава

От КНСБ не смятат да отменят насрочения за 11 декември протест. Причината - все още не е получено мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст за 2015 г. няма да се променя. Това заяви в кулоарите на НС президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с ПГ на ПФ, предаде БТА.

Срещата е част от кръга разговори с всички парламентарни групи в търсене на подкрепа за исканията на КНСБ. От ПФ са подкрепили искането за запазване на възрастта за пенсиониране. 

"Не може да се увеличава пенсионната възраст на население, при което намалява средната продължителност на живота. Това е недопустимо", посочи председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов. 

"Чухме хубава позиция на патриотите, за което им благодарим, но все още нашите сметки не показват, че ще има мнозинство по този въпрос. Продължаваме с парламентарните срещи и с натиска, за да чуят в парламента, че тази мярка е непоносима", коментира Димитров. 

Между първото и второто четене на Държавния бюджет от ПФ ще предложат да се въведат данъчни облекчения за първо, второ и трето дете. Патриотите и синдикатите са постигнали съгласие по запазване на данъчната преференция върху минималната работна заплата. От КНСБ настояват за истински семейно-подоходни облекчения, а не каквито се предлагали сега в размер на 20, 30, 60 лева. 

С ПФ сме на едно мнение за данъка върху финансовите транзакции,каза Димитров и допълни, че този данък ще донесе допълнителни възможност и трябва да се въведе час по-скоро. Имаме сходни виждания и по отношение на образованието, бюджетът за което не трябва да се намалява, отбеляза Пламен Димитров. 

Ще търсим съдействие за ревизия в енергетиката с цел да се осветлят процесите на кражби и да се вземат решения за спиране на увеличаването на цената на електроенергията, каза Валери Симеонов.

След Патриотичния фронт КНСБ продължава разговорите със среща с ПГ на "БСП лява България".