Слави Бинев-шеф на Комисията по култура и медии е подигравка, смятат в Младежкия театър

Актьори призовават Бинев да се оттегли

28.11.2014 | 17:26 Редактор: Мариета Иванова
Слави Бинев-шеф на Комисията по култура и медии е подигравка, смятат в Младежкия театър

В отворено писмо до премиера, министъра на културата, председателя на парламента, вицепремиера по коалиционната политика парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок от Младежкия театър „Николай Бинев”  определят назначението на Слави Бинев за председател на Парламентарната комисия по култура и медии като „подигравка, проява на пренебрежение и арогантност към нас, хората на културата“. Според тях „няма разлика между предложението за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и настоящето назначение. Такова унижение е трудно да се преглътне. Това е акт на гавра, но и на трагично неразбиране на ролята, която културата трябва да изпълнява  в една демократична европейска държава.  Още по-страшно звучи заплахата за демокрацията, когато под същия знаменател на неглижиране попадат и българските медии. Това е нeдопустим акт“, гласи текстът на писмото.

Актьорите призовават Слави Бинев да се оттегли от позицията в името на общата цел – съхраняване на българската култура и българската демокрация.

„Ако гласът ни ОТНОВО не бъде чут, си запазваме правото да пристъпим към ефективни съвместни протестни действия!“, се посочва още в писмото.