Москов разпореди спешна проверка в старозагорска болница

Пациентите в лечебното заведение били оставени на студено

28.11.2014 | 20:55 Редактор: Мариета Иванова
Москов разпореди спешна проверка в старозагорска болница

Министърът на здравеопазването Петър Москов е разпоредил спешни мерки в защита на пациентите на болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщиха от МЗ.

Днес в здравното министерство са постъпили многобройни сигнали от медии и граждани, че пациентите на лечебното заведение са оставени без отопление. По този повод министър Москов е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение, като проверяващият екип е вече на място.

От министерството посочват още, че министър Москов е разговарял по телефона с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото е получил уверение, че парното отопление на сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на деня.

МЗ гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината.

Заради допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата, министърът предприе действия по свикване на извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор, съобщават от МЗ.