Цацаров: Изчезването на тефтерчетата на Златанов е криминален случай

Повод за конспирации няма, смята главният прокурор

12.11.2014 | 16:57 Редактор: Ирина Георгиева
Цацаров: Изчезването на тефтерчетата на Златанов е криминален случай

Изчезването на тефтерите на Филип Златанов е криминален случай, категоричен е главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че повод за конспирации няма. По думите на Цацаров за кражбата се разбра едва на 11 ноември 2014г. от медиите и въз основа на тази информация прокуратурата започва разследване.

Кражбата едва ли ще повлияе на делата, тъй като в съда имало заверения ксерокопия , именно на базата на които е била постановена на първа инстанция присъдата срещу Златанов. Заради скандалните разкрития в тефтерите на Златанов, той не осъден на 3 години затвор.

Цацаров каза още, че е поискал информация кога и как вещото лице Бенчев е подал информация в МВР за кражбата от колата му и дали веднага е имало реакция от полицията.

Запитан дали се проверяват и действията на експерта, Цацаров се закани, че ако излязат неправомерни и забавени действия, ще има последствия.

Главният прокурор коментира и искания имунитет на Сергей Станишев от ЕП, като обясни, че процедурата е по-дълга и сложна, отколкото в българския парламент.

Вижте повече във видеото: