ГЕРБ и Патриотичният фронт пред подписване на програма за управление

Политически лица от ПФ няма да участват в управлението, заяви Валери Симеонов

23.10.2014 | 16:26 Редактор: Мариета Иванова
ГЕРБ и Патриотичният фронт пред подписване на програма за управление

ГЕРБ и Патриотичният фронт постигнали съгласие за подписване на програма за управление. Това стана ясно след продължилите близо четири часа разговори между политическите формации.

„Ние буквално сме пред подписване на програма за стабилно управление, така както се обединихме да се нарече”, каза след разговорите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Това беше потвърдено и от Румяна Бъчварова от името на ГЕРБ, която обясни, че по време на преговорите двете формации са стигнали до разбирането, че подкрепата на ПФ за бъдещото управление може да бъде изразена с подписване на програмата за управление.

Симеонов уточни, че политически фигури на Патриотичния фронт няма да участват в бъдещото правителство.

„Нито Красимир Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито някой от нас ще става каквото и да е”, коментира лидерът на НФСБ.

На втората среща за бъдещото управление ГЕРБ и Патриотичният фронт обсъдили програма от 94 точки и открили общи общи разбирания по ключови и най-важни за страната въпроси и по конкретни  актуални мерки, които следващото управление трябва да предприеме, сред които КТБ, финансовата стабилност и енергийната система. Това стана ясно от думите на Румяна Бъчварова от ГЕРБ след повторните консултации между политическите формации.

Тя допълни още, че различията между политическите формации не били принципни, а по отношение на технологията за постигане на приоритетите в сферите здравеопазване, образование и други. Бъчварова коментира още, че спорните въпроси ще продължат да бъдат обсъждани във формат на дискусионни групи.

И преди да бъде сформирано новото правителство- споделете с нас Как мислите: Помага или пречи държавата на бизнеса? Гласуването е на следния линк: https://www.facebook.com/BulgariaONAIR/app_150380475123877