Прокуратурата проверява язовирите

69 язовира в страната са оценени като опасни

07.09.2014 | 15:46 Редактор: Мариета Иванова
Прокуратурата проверява язовирите

Прокуратурата взе отношение по преливащите язовири и скъсаните им стени. До момента държавното обвинение е правило две проверки, съобщи за БНТ главният прокурор Сотир Цацаров.

В резултат като опасни са оценени 69 язовира и водоема на територията на цялата страна. Дадени са съответни предписания към органите на Министерство на околната среда и водите, басейнови дирекции и общински ръководства.

Според Цацаров голямото количество на валежите не е единствената причина за бедствието. Обвинител номер едно отбеляза, че някои от язовирните стени са строени през 1959 година. Главният прокурор коментира и темата за КТБ, като допусна, че ще има нови обвинени служители на управление "Банков надзор" в Българската народна банка, заради случая с Корпоративна търговска банка, която от 20 юни е под специален надзор. По думите на

Още по темата

Цацаров „има данни, че е възможно да има още обвинени длъжностни лица от управление "Банков надзор". Според главния прокурор, то на практика е автономия в рамките на централната банка.