Бедствено положение в 7 села заради обилните дъждове

Затруднено е движението във Враца, Монтана и Пловдив

01.08.2014 | 09:35 Редактор: Мариета Иванова
Бедствено положение в 7 села заради обилните дъждове

Бедствено положение заради наводнения от проливните дъждове е обявено в 7 села в община Родопи, съобщава БНТ.

Положението е най-сериозно в с. Храбрино. Там се срути 8 метрова подпорна стена на реката и няма питейна вода. Тази сутрин започва по разчистването на района и описването на щетите. Критично е положението още в селата Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и Дедево.

Дъждът е наводнил улици и е срутил мостове в района. Селата са без пътна връзка.

Заради обилните дъждове е затруднено движението във Враца, Монтана и Пловдив.

Столичният квартал Орландовци също е наводнен от поройните валежи, които продължават вече повече от 15 часа.
В Областната администрация на Софийска област беше свикан Областният щаб за изпълнение на плана при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб.

Вследствие на проливния дъжд е залят пътя София - Своге в участъците край Реброво и Владо Тричков. Свлачище е блокирало пътя до село Лесков дол. Най- тежка е ситуацията с моста до село Батулия, който е наполовина отнесен и по него се допуска да преминават само аварийни коли.

Прелялата река Батулийска е наводнила и участъци от ЖП - линията в района, поради което влаковете се движат се ограничена скорост и закъснения. Спряно е електричеството в селата Батулия и Лесков дол.

На спешния телефон 112 са подадени повече от 150 сигнала за заливания, паднали клони и засегната от дъждовете електропреносна мрежа.