Влакът София-Варна дерайлира при Калояновец - видео /обновява се/

Машинистът загина

12.07.2014 | 16:55
Влакът София-Варна дерайлира при Калояновец - видео /обновява се/

Седем пострадали са настанени в МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович"-Университетска в Стара Загора, преминали през Спешно приемно отделение, съобщи д-р Тодор Пасев, зам.-директор на болницата в Денят он ер на 12 юли..

Една жена е била освободена, защото травмата й е била лека, а останалите ще останат в болницата.
Няма пострадали с опасност за живота.
Двама са по-тежко ранени, единият от тях е пом.машинист. Той няма разкъсвания, а само травми на крайниците и на гръдния кош.

Деца сред настанените в болницата няма. На този етап няма нужда от кръв и кръвни продукти, съобщи д-р Пасев.

Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора каза в Денят он ер, че на място веднага са пристигнали четири екипа на пожарната, заедно с две линейки на Спешна помощ.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев обясни, че локомотивът е дерайлирал и се е откъснал от влака, след това се е завъртял, ударил се е в третия вагон и в една сграда. Другите четири вагона също дерайлирали и на релсите останал само последният вагон.

Кръстев потвърди, че жп участъкът, където стана катастрофата е бил открит само преди два месеца.


Бързият влак 8601 София-Варна дерайлира край село Калояновец, Старозагорско, съобщиха от пресцентъра на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал в събота 12 юли, към 15:17. Машинистът е загинал, а 15 души са ранени.

Привечер БДЖ съобщи в мейл до медиите, че е създадена бе извънредна организация за превоз на пътниците от влаковете, които по разписание преминават през гара Калояновец.

Пътниците от бързия влак № 8601 (София – Варна) са били превозени с автобуси до гара Стара Загора, откъдето с извънреден влак в 18:03 ч, заминаха за Варна /очаква се в 23:13 ч./

Всички бързи влакове, които по разписание преминават през гара Стара Загора, се отклоняват по обиколен маршрут през Карлово. За пътниците от пътническите влакове, които по график се движат през гара Калояновец, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между Свобода и Стара Загора, съобщи БДЖ.

 

 

По време на инцидента във влака са пътували около 160 пътника, съобщи БДЖ.

Четири вагона от композицията са дерайлирали, като на линията е останал само един от вагоните.

На мястото на инцидента пристигнаха екипи на Спешна помощ, полицията, службата за пожарна безопасност и защита на населението, областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.

Причините за инцидента се разследват.

 

Багажът на пътниците се пази в сградата на Районно управление "Транспортна полиция" /РУТП/ - Стара Загора, пресцентърът на ОД МВР – Стара Загора.

Районно управление "Транспортна полиция" /РУТП/ - Стара Загора се намира на адрес улица "Герасим Папазчев" №24 /в близост до ж.п. гара Стара Загора/.

Пътниците могат да получат повече информация за своя багаж и на телефон: 042 622 322 и на мобилен телефон: 0884 316 057.