Над 22 млн. лева е оценката на щетите в Аспарухово

Около 3.600 млн. лева от тази сума са за аварийно-възстановителни дейности

09.07.2014 | 09:49 Редактор: Ирина Георгиева
Над 22 млн. лева е оценката на щетите в Аспарухово

22. 600 млн. лева е оценката до момента на щетите, от природното бедствие, сполетяло квартал “Аспарухово” на 19 юни. Това съобщи за “Черно море” кметът Иван Портних. Сумата е подадена като първична информация до Междуведомствената комисия към Министерския съвет, поясни той. Около 3. 600 млн. лева от тази сума са за аварийно-възстановителни дейности, които са остойностени към момента.

Допълнително е подадена справка и за необходимите средства по отношение на възстановителните работи по инфраструктурата, укрепването на новообразувалите се свлачища, както и по изграждането на двата охранителни канала - източен и западен, по улиците „Моряшка” и „Горна Студена” в квартала, допълни кметът. Общата стойност на тези дейности е около 19 млн. лева, добави градоначалникът.

“Тези остойностявания са направени индикативно на база идейни проекти в по-голямата си част. Когато бъдат разработени техническите проекти, които вече са възложени, на практика ще може да се прецизират стойностите.”- допълни Портних.

Кметът на Варна изрази увереност, че държавата ще направи всичко необходимо, за да осигури нужните средства.