Лютви Местан: Резултатът ни е впечатляващ

Пеевски се отказа да бъде евродепутат

26.05.2014 | 11:48 Редактор: Ирина Георгиева
Лютви Местан: Резултатът ни е впечатляващ

Депутатът Делян Пеевски отстъпи мястото си в европарламента на досегашния екоминистър Искра Михайлова. Лидерът на партията Лютви Местан заяви, че ДПС е единствената политическа сила, която не губи подкрепа от миналогодишните избори.

Четирима евродепутати изпраща ДПС в Брюксел. Така партията успя да постигне целта си за още един представител в европарламента.  Според лидера на партията, резултатът е впечатлваващ и отговорност за бъдещето на кабинета Орешарски носи не само ДПС, но и мандатоносителят БСП. Засега Движението остава лоялен коалиционен партньор и поддръжник на правителството.

При първата си публична поява за повече от година насам Делян Пеевски обяви, че няма да бъде евродепутат. Мястото си в европарламента той отстъпи на досегашния министър на околната среда Искра Михайлова. Мотивите за оттеглянето – евродепутатството не било самоцел за Пеевски.

Делян Пеевски се оплака от медийни атаки и поръчкови сигнали срещу него и семейството му и попита КОЙ ще му се извини? Без отговор останаха въпросите кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС, ще се върне ли депутатът на работа в българския парламент и кой ще бъде наследникът на екоминистър Михайлова.