"България без цензура" с два мандата в ЕП

Тя спечели близо 11% от гласовете на европейските избори

26.05.2014 | 12:09 Редактор: Ирина Георгиева

„България без цензура” ще изпрати двама депутати в ЕП, след като спечели близо 11% на европейските избори. Лидерът на партията Николай Бареков поиска оставката на кабинета „Орешарски“ и обяви, че започва разговори с парламентарно представените партии за предсрочни избори през есента

Председателят на „България без цензура”  Николай Бареков заяви, че най-голямата му гордост на изборите за ЕП е, че младите българи от 18 до 32 годишна възраст са гласували за партията му. Той разкри визията си за страната след вота.

„България е в тежка ситуация, тази вечер има много политически трупове, включително и на Орешарски. Първо очаквам БСП да му поискат оставката на Станишев. Имах разговори с БСП те са бесни на Станишев. Готови сме да разговаряме с ГЕРБ, БСП и ДПС и президента за предсрочни парламентарни избори. Няма друга темам там да бъде развита.”

Бареков съобщи по какъв начин е финансирана кампанията на "България без цензура".

„Парите са от дарения, Тезджан Наимова даде 10 хиляди лева, ВМРО 550 хиляди. Всичко ще бъде показано, аз се забавлявам. Ако бях купил гласове щях ли да имам толкова? Ако бях купил щях да имам половин милион. Ма като не купих – на, нямам пари!”

Председателят на „България без цензура” отново лансира идеята си вицепрезидента Маргарита Попова да поеме премиерския пост до предварителни избори през есента.

„За мен Маргарита Попова е служебния премиер който може да ни подготви за предсрочни избори. Вече съм евро депутат ии мога да правя номинации, дори да се изказвам от НС и мисля да го правя, като президента. Ще ходя и ще говоря вече от трибуната.”

Основният приоритет на държавата, по който трябва да се постигне консенсус е социалната политика, каза новият европейски депутат Николай Бареков.