Туризъм=здрава храна и оптимизъм

Разговор с Любомир Попйорданов, БААТ

19.04.2014 | 01:20
Туризъм=здрава храна и оптимизъм

Всички търсим здрава храна и оптимизъм и затова е такава и темата на фестивала Зелените дни, събитие, което се провежда за пети път в София и има амбицията да покаже, че биоземеделците и туризмът трябва да се срещнат, обяви Любомир Попйорданов в Денят он ер с Веселин Дремджиев .

"Тези два основни сектора от време на войните още продължават да не се познават, не си помагат, ние си купуваме храната от Китай, а българският туризъм служи по-скоро за реализация на продукция от други държави", допълни Попйорданов.

Организацията в момента подготвя група от НПО, туристически сдружения и бизнеса, която ще търси идеи и визии за развитието на туризма.
"Всички са наясно, че българското наследство се движи към упадък и това не помага на българския туризъм", каза Попойорданов. "Българският туризъм не стъпва на това наследство, не успява да спечели душата и сърцето на българския турист, а търси нещата другаде и ние сме загубили конкуренцията на собствена земя с конкурентните държави" - допълни Попйорданов.

Още по темата

 

Целият разговор в Денят он ер с Веселин Дремджиев на 18 април 2014 - във видеото

 

Любомир Попйорданов е председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм и директор на агенция Одисея-ин, учредител на БААТ.

Изложението Зелени дни ще се проведе в София, на 10-13 май.
На 9 май във Френския институт на пл. Славейков ще се проведе конференция на тема: "Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес". Събитието е с подкрепата на посолството на Франция.

Работната среща на бизнеса с НПО и туристическите сдружения ще се проведе на 10 май.