Летище Варна вече е с лятно разписание на полетите

От 1 юни се увеличава честотата на полетите до Москва

03.04.2014 | 17:44 Редактор: Мариета Иванова
Летище Варна вече е с лятно разписание на полетите

Лятното разписание на полетите на летище Варна е в сила от края на март, съобщават от аеропорта. Тази година две нови компании ще предлагат редовна самолетна линия на пътуващите до сръбската столица Белград и до космополитния турски град Истанбул.

Полетите до Белград ще изпълнява авиокомпания Air Serbia от 1 май, три пъти седмично, а от 15 юни – всеки ден от седмицата. Директна въздушна връзка от Варна до Истанбул ще осъществява националният авиопревозвач на ТурцияTurkish Airlines в дните вторник, сряда, петък и неделя. Полетите започват от 21 май.

Авиокомпания България Ер обслужва всекидневно самолетни линии до София и Бургас. От 25 април ежедневни стават и полетите на националния превозвач до Москва (Летище Шереметиево). От края на май авиокомпанията включва в програмата си и редовни полети по направление Санкт Петербург, които ще се осъществяват три пъти седмично. От началото на юни самолети на авиокомпания Rossiya ще летят също ежедневно до руския град.
Въздушна връзка до Виена осъществява всеки ден от седмицата Austrian Airlines.

Wizz Air Hungary свързва Варна с Лондон (Лутън) в дните понеделник, сряда, петък и неделя, а от 1 август полетите стават ежедневни.

В началото на май стартират летните редовни полети до Брюксел и Люксембург. В края на идния месец започват да функционират и редовните линии по направление Бремен и Росток. Те ще се осъществяват всеки четвъртък от авиокомпания Germania, която ще лети  до Екатеринбург. Самолети на Ural Airlines пък ще летят два пъти седмично.

Авиопревозвачът планира също полети до Перм и Самара веднъж седмично - в понеделник и петък. До Самара ще лети също авиокомпания България Ер - веднъж седмично от 18 юни. Всеки вторник и петък ще се изпълняват полети по направление Киев на Ukraine International Airlines.

От 1 юни S7 Airlines увеличава честотата на полетите от летище Варна до Москва (Домодедово), като полетите стават ежедневни. Дотогава авиокомпанията ще лети до руската столица в дните вторник, четвъртък и неделя. Полетите до Новосибирск ще се осъществяват всеки четвъртък от 12 юни.

Руските дестинации Омск и Оренбург влизат в лятното разписание на редовните линии на летище Варна от средата на юни. От 25 юни - в сряда и събота NorwegianAirShuttle ще лети до норвежката столица Осло.
Полети до Цюрих, Дюселдорф и Ереван стартират през юли веднъж седмично.

Подробна информация за разписанието на полетите на летище Варна може да намерите на интернет сайта www.varna-airport.com.