Острата реакция на БСП срещу „АБВ“ е изненадваща, според Тихомир Безлов

Не съм виждал толкова крайна реакция от времето на Александър Томов, заяви още анализаторът.

20.01.2014 | 20:32
Острата реакция на БСП срещу „АБВ“ е изненадваща, според Тихомир Безлов

Със заявката на „АБВ“ за участие в евроизборите не се е случило нищо особено, според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

„Просто станаха видими някои неща, които се очакваха“, коментира той.  Изненадата според него е в реакцията на БСП на новината.

„Не съм виждал толкова крайна реакция от времето на Александър Томов, като и тогава не беше толкова крайна“, коментира още Безлов.

Той подчерта, че за него лично е било изненада, че Ивайло Калфин е сред лицата на „АБВ“, но винаги  е имало една линия на вътрешен конфликт в БСП.

„От едната страна винаги са били Георги Първанов и Румен Петков, които винаги са били „про“ ДПС срещу линията на Румен Овчаров“, подчерта Безлов.

Той допълни, че друг интересен момент е била реакцията на ДПС и по точно разминаването в реакциите на Четин Казак и Лютви Местан по отношение на изказванията за Коалиция „Мишо Бирата“. Припомняме, че Казак спомена за планиране на коалиция между ГЕРБ и Първанов, докато Местан за такава между Реформаторския блок и Борисов.

 Безлов подчерта, че наблюдаването разделение в момента в БСП е нещо нормално в политиката.

„Очевидно за листата на Първанов няма да гласуват хора, които нямат с леви убеждения. Точно ще се види кой тежи повече на мястото си. И дори държавата ще плати за това“, заяви още Безлов.

Той коментира и новия Наказателен кодекс и подчерта, че според него той е недоразумение. Анализаторът се обоснова като посочи, че за демократичността на един Наказателен кодекс е показателно отношението към наркозависимите. В приетия наскоро документ отношението към тях е инквизиторско, подчерта още Безлов.

Темата за контрабандата той коментира с думите, че всяко правителство започва със зявка, че ще намери едни пари от контрабандните канални, а накрая му  свършва мандата и нищо не се случва.