Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие и благоустройството

Дейността на Павлова досега беше свързана с усвояването на европейски средствата по различни оперативни програми.

07.09.2011 | 12:08 Редактор: Мариета Иванова
Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие и благоустройството

Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие и благоустройството. Премиерът Бойко Борисов определи Попова като „много добре подготвена и притежаваща необходимите качества“. В Министерския съвет министър – председателят подчерта, че дейността на регионалното министерство не бива да бъде забавяна нито за миг при смяната на ресорния министър. Рокадата в МРРБ се наложи след номинирането на досегашния министър Росен Плевнелиев за президент. Предстои Народното събрание да гласува предложението на премиера за новия министър на регионалното развитие и благоустройство.
Лиляна Павлова е доктор по икономика. Завършила е магистратура „Публична администрация и европейска интеграция” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Има бакалавърска степен по „Международни икономически отношения” от УНСС.
Преди да заеме поста заместник –министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройство е била началник отдел в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите в годините между 2002 и 2009 г.  През 2002  г.  е била експерт в Ддирекция „Национален фонд” към Министерство на финансите. Между 1999 г. и  2002 г. е работила като експерт в Координационно звено по ИСПА към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.