Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

На 14 юни в предаването „Брюксел 1” очаквайте:

Защо премиерите на Великобритания, Швеция и Холандия се обявиха срещу кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК

13.06.2014 | 16:43 Редактор: Мариета Иванова
На 14 юни в предаването „Брюксел 1” очаквайте:
  • Защо премиерите на Великобритания, Швеция и Холандия се обявиха срещу кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК?
  • Кои от евролидерите редят пасианса около най-важния пост в ЕС?
  • Ще останат ли излъгани европейските гласоподаватели, ако вместо Юнкер, който участваше в предизборните дебати между кандидати за поста, бъде издигната друга фигура, която не е участвала в кампанията и евроизборите?

Тези и още въпроси в студиото на предаването ще обсъдят Любов Панайотова, директор на Фондация Европейски Институт, и Антоанета Приматарова, активен участник в подготовката на България за членство в ЕС от 1997 до 2001 като заместник-министър, посланик към Европейските общности и заместник- главен преговарящ.

Във втората част на предаването вижте променя ли се европейската перспектива пред Косово след изборите и изхвърлянето от премиерския пост на спечелилия изборите Хашим Тачи и издигане кандидатурата на съдения и оправдан в Хага бивш премиер на Косово Рамуш Харединай. Темата ще коментара на специалния пратеник на БНР в Прищина Николай Кръстев.

Бъдете с телевизия и радио Bulgaria On Air в събота от 18 часа.